Wat is virtual reality?

De technologie staat tegenwoordig niet voor niets. Je kunt er namelijk veel fantastische mooie dingen mee doen. Het kan aan de ene kant zorgen voor veel vermaak, maar de technologie heeft ook als functie om ons leven te vergemakkelijk en ons educatie mee te geven. Een belangrijke ontwikkeling van de laatste tijden is ‘virtual reality’. In het Nederlands ook wel ‘Virtuele werkelijkheid’ genoemd. Tegenwoordig is dat zeer populair, want in een alternatief universum kun je veel leuke zaken doen. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag waar virtual reality zoal voor wordt gebruikt.

Ter vermaak

De meeste mensen gebruiken een VR-bril ter vermaak. Het punt is namelijk dat je er spellen en dergelijke nog veel mooier mee kunt maken. Dat is bovendien al een bijzonder iets op zich. Nog niet zo lang geleden waren er nog games die qua beeldkwaliteit er niet heel bijzonder uitzagen, maar tegenwoordig is dit echter heel anders. Je hebt echt spellen met zeer kwalitatief beeld, maar met virtual reality zit je er echt in. De reguliere omgeving bestaat dan niet eens meer en dat maakt het de ultieme vorm van escapisme. De brillen worden ook steeds beter en bij veel consoles kun je deze er dan ook bijkopen, want er zijn verschillende spellen die je kunt spelen met een VR-bril.

Ter educatie

Een VR-bril wordt overigens niet alleen gebruikt ter vermaak, maar ook ter educatie. Het is namelijk ideaal om te gebruiken bij verschillende trainingen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je bepaalde activiteiten kunt trainen, waarbij het in het echte leven wat moeizamer of lastiger gaat. Daarbij kun je denken aan pilotentraining en dergelijke. Wat overigens ook wel grappig is: in veel oude films werd al een VR-bril gebruikt, maar die bestond toen nog niet in het echte leven. Dat is wel mooi aan de wetenschap, dat het soms de fantasie inhaalt! Het is overigens ook mogelijk om een VR-bril met een StickyLock aan te kopen. Dit brengt ook verscheidende voordelen met zich mee.

Al met al is de virtuele realiteit dus een zeer interessant fenomeen. Het zal ons benieuwen wat daarmee in de toekomst allemaal nog gaat gebeuren.